У Чорнобильській зоні тестують обладнання для раннього виявлення пожеж

17.06.20

У Чорнобильській зоні тестують обладнання для раннього виявлення пожеж на великих територіях із використанням технології оптичного й тепловізійного позиціонування.

photo 2020 05 08 18 27 52

Як повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження, одну таку систему вже встановлено. Пілотний проєкт реалізовують у рамках договору про науково-технічну співпрацю між ДСП «Північна пуща» та компанією «Інженіринг-Аналітика». 

rzx872b8

«Раннє виявлення пожеж та постійний моніторинг— це одне із першочергових завдань, що потребує комплексного вирішення. Найважливіші елементи, які мають бути у системі раннього виявлення пожеж – це точність та оперативність, щоб пожежники змогли негайно вирушити на місце займання та ліквідувати його», — зазначив керівник Держагентства Сергій Калашник.

Зазначається, що дані з камер, які було встановлено в зоні відчуження, надходитимуть до диспетчерського пункту підприємства. Якщо обладнання зафіксує підвищення температурного режиму на окресленій території, диспетчеру автоматично надходитимуть повідомлення. Система працюватиме в цілодобовому режимі.

Якщо пілотний проект успішно пройде тестування, розглянуть можливість використання технології оптичного й тепловізійного позиціонування на всій території Зони відчуження, йдеться в повідомленні.

 

ДЖЕРЕЛО : https://hromadske.radio/news/2020/05/19/u-chornobyl-s-kiy-zoni-testuiut-obladnannia-dlia-rann-oho-vyiavlennia-pozhezh?fbclid=IwAR2vL4NgUM-oZ90vY52vQdPkwGfjeePMhfOdkSxQbnBc1Nm5ZQ4sdB6AqqU