IPC-HFW5241EP-ZE - «камера з штучним інтелектом».

17.09.19

l1AI

 

Технології AI продовжують активно впроваджуватися в продукти відеоспостереження Dahua Technology. Черговим технологічним кроком стала поява нової проектної серії камер (5000 серія). Камера, як окремий пристрій - зручна і прийнятна платформа для побудови проектних рішень.

Дотримуючись цієї концепції, компанія Dahua презентує камеру IPC-HFW5241EP-ZE, де застосований досить великий арсенал різноманітних складних аналітик, покликаних вирішити найрізноманітніші завдання.

Отже. IPC-HFW5241EP-ZE.

 
  • Моторизований об'єктив (2.7-13.5мм)
  • Електронна стабілізація зображення (EIS)
  • 2МП (25 к \ с)
  • Матриця STARVIS з чутливістю 0,002 Люкс
  • кодек +265
  • 3 потоку (1 основний, 2 додаткових)
  • Захист від негоди і вандалів (IP 67, IK10)
  • Карти пам'яті до 256ГБ
  • Стандартний PoE (802.3af) + ePoE
1 

 

Дод.устаткування:

2

 

1. Меню «відеоаналітіка»

3

З звичних функцій, знайомих нам раніше: «Перетин лінії», «Контроль області», «Залишений предмет», «Зниклий предмет»

Ключовий момент полягає в тому, що тепер для функції «Перетин лінії» та «Контролю області» доступна фільтрація за типом об'єкта (Автомобіль або людина) - ідеально для захисту периметра.

 

НОВІ ФУНКЦІЇ:

  • «Швидке пересування» - камера здатна відстежувати нехарактерно швидке переміщення через зону контролю.
  • «Скупчення людей» - камера може сигналізувати про скупчення людей в зоні контролю (тобто факт скупчення людей в зоні контролю довше заданого часу)
  • «Бродяжництво» ( «праздношатаніе») - в заданій зоні камера буде детектувати людини, який безцільно ходить з боку в бік - відмінне рішення, якщо невідомий чоловік підозріло довго знаходиться, наприклад перед входом в банк \ режимний об'єкт \ ювелірний магазин
  • «Парковка» - в заданій зоні камера буде детектувати автомобілі - відмінна функція, якщо у нас є зона, де можна паркуватися або зупинятися на автомобілі довше ніж якесь певний час.

 

2. Меню «Підрахунок людей»

Вкладка «Черга» - по суті, інтелектуальна функція відстеження розмірів черги, або відстеження тривалості перебування певної кількості людей біля кас

4

 

Вкладка «Підрахунок людей» де є доп.пункти:

«Кількість людей в області» - функція, де Ви можете виставити потрібне Вам правило щодо кількості людей в зоні, задати допустимий час перебування людей в цій зоні.

Підрахунок людей; - функція, де Ви можете виставити потрібне Вам правило за підрахунком відвідувачів, встановлювати різні тривоги за кількістю увійшли \ вийшли і т.д

5                   6 

Це ідеальне рішення для магазинів \ торгових мереж \ ТРЦ \ складів.

 

Сценарії застосування:

  • в магазині 26 кас. Працює 15. Є вказівка ​​від керівництва «Якщо довжина черг перевищує 5 осіб - необхідно відкривати додаткові каси.
  • вхід в режимне приміщення тільки по одному. Якщо перед входом з'явиться більше ніж одна людина - спрацює тривога.
  • в закритій зоні людина не може знаходиться довше визначеного часу. При перевищенні цього часу - буде тривога.

 

Так само в цій камері є Heat Map (Теплова карта)

7

За допомогою функції «Heat Map» можна відстежувати найбільш відвідувану частину контрольованої зони. Для області маркетингу та мерчендайзингу - незамінна функція, що дозволяє відстежувати активність клієнтів у певних зонах, де розміщується товар \ реклама.

Так само існує версія цієї камери з 12х-зумом і ІК-підсвічуванням на 200м - DH-IPC-HFW5241EP-Z12E - відмінний варіант, якщо Ваша технічна задача передбачає побудову захисту периметра великого об'єкта. Зум і чимала дистанція ІК-підсвічування будуть тут дуже до речі.

Висновок: на платформі звичайної камери відеоспостереження компанія Dahua створила найпотужніший інструмент для проектів під абсолютно різноманітні сценарії застосування - будь то інтелектуальна захист периметра або завдання по розумному відстеженню роботи торгових підприємств. Це абсолютно новий підхід до побудови проектних рішень - використання однієї і тієї ж моделі камер під різні типи складних аналітик, заснованих на штучному інтелекті.

 

Джерело:https://viatec.ua/news/299