Інфрачервоні АКТИВНІ БАР'ЄРИ ВІД HIKVISION

30.07.19

Інфрачервоні АКТИВНІ БАР'ЄРИ ВІД HIKVISION

 

Більшість з нас сприймає охоронну сигналізацію виключно як систему, призначену для захисту приміщення від проникнення зловмисників. Але як же бути, коли потрібно захистити територію за межами будівлі? Особливо якщо це велика площа, а вуличні умови є дуже несприятливим фактором, що негативно впливає на роботу охоронних сповіщувачів. У такому випадку для побудови системи захисту території застосовуються спеціальні активні променеві інфрачервоні сповіщувачі, які іноді називають просто бар'єрами.

Принцип роботи інфрачервоних бар'єрів досить простий, сповіщувач складається з двох частин: приймача і передавача інфрачервоного сигналу, які розташовуються один навпроти одного і формують невидимий бар'єр, при перетині якого інфрачервоні промені перериваються і формується сигнал тривоги.

Сфери застосування сповіщувачів такого типу можуть бути досить різноманітні - від невеликих периметрів підприємств або приватних володінь до периметрів великої протяжності, такі як державний кордон, територія аеропортів, зони промислових підприємств і об'єктів критично важливої ​​інфраструктури, в тому числі акваторії і периметри морських портів, гідроелектростанцій і т.п.

В арсеналі обладнання Hikvision є серія активних інфрачервоних бар'єрів, які рекомендується застосовувати для охорони периметра об'єктів будь-якої категорії складності. Датчики можуть встановлюватися як на вулиці, так і всередині приміщень (банки, музеї, складські приміщення). Застосування ІК бар'єрів дозволяє ефективно контролювати ситуацію на об'єкті, що охороняється і оперативно отримувати повідомлення про проникнення на підконтрольну територію сторонніх осіб.

 

Інфрачервоні АКТИВНІ БАР'ЄРИ ВІД HIKVISION

 

Hikvision виробляє широкий спектр двох, трьох і чотирьох променевих ІК бар'єрів, розрахований на різні сфери застосування. Для великих проектів зі складною конфігурацією і великою кількістю детекторів, рекомендується застосовувати FM лінійку з частотною модуляцією променів. Це дозволяє кожному оптичному приймача в системі охорони працювати в парі тільки з «своїм» передавачем і тим самим виключає перехресний вплив від сусідніх сповіщувачів.

Серія двох променевих ІК бар'єрів DS-PI-DXX представлена ​​моделями з дальністю дії до 30/40/60/80/100м. Моделі серії DS-PI-DXX / FM додатково мають частотну модуляцію променів.

 

Інфрачервоні АКТИВНІ БАР'ЄРИ ВІД HIKVISION

 

Трьох променеві ІК бар'єри серії DS-PI-TXX і DS-PI-TXX / FM представлені моделями з дальністю дії 50/100/150/200/250м.

Чотирьох променеві бар'єри серії DS-PI-QXX і DS-PI-QXX / FM представлені моделями з дальністю дії 100/150/200/250м.

 

Інфрачервоні АКТИВНІ БАР'ЄРИ ВІД HIKVISION

 

Таким чином ми бачимо, що датчики відрізняються в основному за кількістю променів і дальності дії. Такий асортимент пристроїв дає широкі можливості для організації охорони периметра відповідний різних умов і дозволяє побудувати оптимальну систему, як з з точки зору якості захисту, так і сукупної вартості проекту.

ІК бар'єри Hikvision сумісні з усіма типами приймально-контрольних приладів, завдяки чому можуть працювати в складі різних систем охоронної сигналізації.

Особливості ІК бар'єрів Hikvision:

  • висока ступінь пило-та вологозахисту корпусу;
  • широкий діапазон робочих температур -25 ° C ~ + 55 ° C;
  • асферична лінза високої якості;
  • потенціометр для настройки часу переривання променя;
  • захист від помилкових спрацьовувань за допомогою алгоритму адаптації до навколишніх умов і системою цифрової фільтрації, що виключає можливість тривожних подій в туман, дощ, сніг, при сильних поривах вітру.

 

Інфрачервоні АКТИВНІ БАР'ЄРИ ВІД HIKVISION

 

Простота встановлення і налаштування ІК-бар'єрів Hikvision прискорює процес їх інсталяції. Детектори розраховані для настінного монтажу з можливістю регулювання положення в горизонтальній площині в межах ± 90 °, мають DIP-перемикачі для вибору робочого каналу (FM моделі) і забезпечені світлодіодами наявності напруги живлення, індикації поточного стану і режиму тривоги. Для попередження спроб розриву або відриву від монтажної поверхні, датчики обладнані тамперним контактом, при спрацьовуванні якого відправляється тривожний сигнал на контрольну панель охоронної сигналізації. Наявність тривожного виходу дозволяє задіяти управління системою освітлення або оповіщення на відповідній ділянці периметра, активацію попередніх PTZ камер Hikvision або підключення до системи сигналізації.

 

Інфрачервоні АКТИВНІ БАР'ЄРИ ВІД HIKVISION

 

Активні інфрачервоні бар'єри від Hikvision володіють усіма необхідними характеристиками для забезпечення безпеки об'єктів, тому можуть бути використані в будь-якій сучасній системі захисту периметра.

 

Джерело: https://viatec.ua/news/288